Čišćenje i održavanje motornog prostora

Dugogodišnje iskustvo naučilo nas je da je također važno svakodnevno paziti na dijelove vozila koji možda nisu vidljivi. Svatko tko želi zadržati svoje vozilo u netaknutom stanju mora znati sljedećih deset najboljih savjeta i trikova o čišćenju motora.

1.Najvažnije je da se ne brinete o mogućoj šteti koju možete napraviti u motornom prostoru. Proizvođači su područje opremili s više nego dovoljno zaštite. Samo naprijed i učinite motor lijepim i sjajnim.

2. Odaberite prava sredstva. Preporučujemo da ovaj postupak bude što jednostavniji. Naši materijali za detailing su četka, tkanina, odmašćivač, zaštitno sredstvo i aplikator. Ovdje ne treba pretjerivati.

3. Izvršite detailing svaka 3 do 6 mjeseci. Time se izbjegava nakupljanje prljavštine i olakšava buduće održavanje. Želimo da postupak bude što kraći i učinkovitiji. Redovito čišćenje motornog prostoru najbolji su način da se stvari nikad ne izmakne kontroli.

4. Radite na hladnom ili malo toplom motoru. Nikada nemojte raditi na užarenom motoru. Dakle, prije nego što započnemo posao čišćenja, vozimo automobil ne duže od 2 minute.

5. Obavljajte posao ujutro. Automobil je sjedio cijelu noć i već je cool. Opet napominjemo, nikada nemojte raditi na vrućem motoru.

6. Pokrijte osjetljive dijelove. Pazite na vodu. Uvijek pokrivamo područja koja su osjetljiva na tekućinu. To uključuje alternator, filtre i usisnik zraka.

7. Radite od vrha prema dolje. Da bismo dobili najbolje čišćenje, vodu uvijek nanosimo od vrha koji se spušta. Ovaj postupak ispire prljavštinu učinkovito. Vidjeli smo neke početnike kako prskaju vodu posvuda. Oni samo premještaju prljavštinu s jednog mjesta na drugo.

8. Sušite od vrha prema dolje isto tako, uvijek se sušimo s vrha motornog prostora, koristeći ručnik od mikrovlakana.

9. Koristite komprimirani zrak. Često se na teško dostupnim mjestima nalaze zračni džepovi. Predlažemo uklanjanje ove vode prskanjem područja komprimiranim zrakom.

10. Sjaj na kraju! Nakon što je motor čist i bez nečistoća, nanosimo zaštitu ili vosak kako bismo dobili sjaj.

Prethodni post Sljedeći post

0 komentari

Ostavite komentar